Σύγκρουση μαύρης τρύπας με… UFO

Σύγκρουση μαύρης τρύπας με… UFO

Image

Είναι γνωστό πώς οτιδήποτε πέσει στα τρομερά βαρυτικά δίχτυα μιας μαύρης τρύπας το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο και όχι… καλό. Αν και οι μαύρες τρύπες εξακολουθούν να παραμένουν τα πιο μυστηριώδη κοσμικά αντικείμενα εντούτοις τις τελευταίες δεκαετίες τα ολοένα και πιο προηγμένα τεχνικά μέσα που έχουν οι επιστήμονες στην διάθεση τους έχουν βοηθήσει στην συνεχή και πιο λεπτομερή παρατήρηση τους. Βρισκόμαστε πλέον σε θέση να μπορούμε να καταγράψουμε και απευθείας εικόνες από μαύρες τρύπες.

Είναι δεδομένο ότι κάθε παρατήρηση σε μια μαύρη τρύπα έχει πάντοτε ξεχωριστό ενδιαφέρον αφού οι επιστήμονες εντοπίζουν κάθε φορά και κάποιο καινούργιο στοιχείο για την φύση και τους μηχανισμούς τους. Επανέρχεται στην δημοσιότητα μια ανακάλυψη που έκανε πριν αρκετούς μήνες ερευνητική ομάδα με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου Northwestern στις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές μελετώντας δεδομένων από βαρυτικά κύματα που εντόπισαν τα παρατηρητήρια LIGO και Virgo κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι σε απόσταση 800 εκατ. ετών φωτός από εμάς έλαβε χώρα ένα μυστηριώδες φαινόμενο. Πιο συγκεκριμένα μια μαύρη τρύπα με μάζα 23 φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου συγκρούστηκε με ένα κοσμικό σώμα με μάζα 2,6 φορές μεγαλύτερη από αυτή του μητρικού μας άστρου.

Δεδομένου του γεγονότος ότι τα άστρα νετρονίου έχουν μάξιμουμ μάζα 2,5 φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου και η μικρότερη μαύρη τρύπα που γνωρίζουμε ότι μάζα πέντε φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου το αντικείμενο με το οποίο συγκρούστηκε η μαύρη τρύπα καταγράφεται ως «άγνωστης ταυτότητας».

Η ανακάλυψη του φαινομένου είναι σημαντική γιατί σε κάθε περίπτωση η λύση του μυστηρίου θα οδηγήσει σε κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον για τον κόσμο της αστρονομίας. Είτε θα εντοπίσουμε κάποιο άγνωστο σώμα είτε θα ανακαλύψουμε άστρα νετρονίου που ξεπερνούν τα υπάρχοντα κοσμολογικά όρια είτε θα ανακαλύψουμε την μικρότερη μαύρη τρύπα στο Σύμπαν.

Image

Λ. Δημοκρατίας 1Α
Μαρούσι
ΤΚ 15127
ΑΘΗΝΑ

210 8109000

ΧΡΗΣΗ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

FIND UD ON SOCIAL MEDIA

LIKE Us ON FECEBOOK PAGE

Search