Νέο νομοσχέδιο «ασπίδα» για τα ζώα συντροφιάς

Νέο νομοσχέδιο «ασπίδα» για τα ζώα συντροφιάς

Image

Κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο.

 

Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία για μεγάλο χρονικό διάστημα το 2020 προσπάθησε μέσα από τις συναντήσεις της με τον τότε υφυπουργό Εσωτερικών και νυν υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό στον υπουργό Επικρατείας Θεόδωρο Λιβάνιο να ενημερώσει την ηγεσία του ΥΠΕΣ:

α. για την πραγματική έκταση και το βάθος του προβλήματος, αφού συνήθως η εικόνα των κατά καιρούς υπουργών ήταν επίπλαστη και μακράν της ζοφερής πραγματικότητας
β. να εστιάσει στις αιτίες που το δημιουργούν και το αναπαράγουν δεκαετίες τώρα,
γ. να ενημερώσει για τον τρόπο που οι περισσότεροι Δήμοι ασκούσαν ή δεν ασκούσαν την αρμοδιότητα της διαχείρισης των αδέσποτων
δ. να καταδείξει τα μεγάλα κενά και λάθη του 4039/12
ε. και να προτείνει φυσικά τις λύσεις εκείνες που θα έβαζαν τα θεμέλια για μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα με όρους αυταξίας των ζώων και όχι με εξανδραποδισμούς και εξαφανίσεις ή εγκλεισμό αυτών ενώ ταυτόχρονα κατέθεσε και ένα πλήρες σχέδιο νόμου με τις δικές της προτάσεις.

Το νομοσχέδιο κινείται στη σωστή κατεύθυνση φαίνεται, ότι η όλη προσπάθειά μας έπιασε τόπο .

Εφόσον τα στοιχεία, που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι αληθή, το νομοσχέδιο φαίνεται να κινείται αρχικά σε σωστή κατεύθυνση.
Η υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων χωρίς όμως τα παράθυρα που αφήνει το Ν/Σ δηλαδή μια γέννα κλπ , η πάταξη του παράνομου εμπορίου στην χώρα μας με χιλιάδες παράνομους να εκτρέφουν και να πωλούν ζώα συντροφιάς , η μη πώλησή τους από τα pet shops, η δωρεάν στείρωση ιδιόκτητων ζώων ανθρώπων που είτε έχουν φτωχοποιηθεί είτε είναι άποροι , πολύτεκνοι κλπ , η εποπτεία και οι κυρώσεις στους Δήμους ,οι νόμιμες υιοθεσίες αδέσποτων και από οικογένειες άλλων ευρωπαϊκών χωρών ήταν πάγια αιτήματα της υγιούς φιλοζωικής κοινότητας της χώρας .

Την τελική μας θέση πάνω σ αυτό θα την εκφράσουμε, όταν κατατεθεί σε διαβούλευση και δούμε τι ακριβώς περιλαμβάνει.

Αυτό όμως που δεν τίθεται σε διαβούλευση είναι ,ότι η εκπόνηση του νομοσχεδίου έγινε από το Υπουργείο Εσωτερικών που καθίσταται πλέον αρμόδιο υπουργείο κι αυτό από μόνο του αποτελεί μια σημαντική κατάκτηση του φιλοζωικού κινήματος, που χρόνια έβλεπε τις αδιέξοδες και ακραία αντιφιλοζωικές πολιτικές του ΥΠΑΑΤ να οδηγούν στην τεράστια διόγκωση του προβλήματος με τα εκατομμύρια αδέσποτα να βασανίζονται στους ελληνικούς δρόμους.
Η προσπάθειά μας για ένα αποτελεσματικό νόμο θα εστιαστεί πλέον στη διαβούλευση .

Image

Λ. Δημοκρατίας 1Α
Μαρούσι
ΤΚ 15127
ΑΘΗΝΑ

210 8109000

ΧΡΗΣΗ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

FIND UD ON SOCIAL MEDIA

LIKE Us ON FECEBOOK PAGE

Search