Αστυπάλαια Η “πεταλούδα” του Αιγαίου

Αστυπάλαια Η “πεταλούδα” του Αιγαίου

Image

Η Αστυπάλαια είναι γεμάτη με ψηλούς βράχους και λόφους, με πανέμορφες ακρογιαλιές και γραφικά χωριά με τα λευκά σπίτια που αταινίζουν το μαγικό γαλάζιο του Αιγαίου. Μια μικρή λωρίδα γης περίπου 100 μέτρων, το Στενό, χωρίζει το νησί σε δύο τμήματα το μέσα και το έξω νησί. Γύρω από το νησί υπάρχουν μικρότερα νησάκια, όπως αυτό της Αγίας Κυριακής, ο Χονδρός, το Κουνούπι και ο Κουτσομύτης.

 

Πολλοί την αναφέρουν ως πεταλούδα του Αιγαίου λόγω του ιδιαίτερου σχηματός της όμως οι αρχαίοι Έλληνες την αποκαλούσαν “Τράπεζα των Θεών” γιατί η γη της ήταν πλούσια σε λουλούδια και καρπούς.

Η Χώρα, η πρωτεύουσα του νησιού, συνδέεται με τον Πέρα Γιαλό το κεντρικό λιμάνι. Το επιβλητικό κάστρο της δεσπόζει στην κορυφή του υψώματος και τα ψιλόλιγνα σπίτια που μοιάζουν με πύργους προσδίδουν ένα υπέροχο γραφικό τοπίο για να περιηγηθεί κανείς σε αυτό. Ένας θρύλος αναφέρει ότι το κάστρο είχε κλειδί για να κλειδώνει μέσα τα όμορφα κορίτσια του νησιού, ώστε να μην τα βλέπουν οι επισκέπτες.

Οι ανεμόμυλοι που βρίσκονται πάνω από τη Σκάλα στη Χώρα, έχουν κυλινδρικό σχήμα και ανήκουν στην κατηγορία του ξετροχάρη μύλου, του οποίου η σκεπή γυρίζει ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου.

Image

Λ. Δημοκρατίας 1Α
Μαρούσι
ΤΚ 15127
ΑΘΗΝΑ

210 8109000

ΧΡΗΣΗ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

FIND UD ON SOCIAL MEDIA

LIKE Us ON FECEBOOK PAGE

Search