Λευκάδα Το απόλυτο "μπλε" του Ιονίου πελάγους

Λευκάδα Το απόλυτο "μπλε" του Ιονίου πελάγους

Image

Η Λευκάδα είναι διάσημη για τις πανέμορφες παραλίες της, οι οποίες συγκαταλέγονται όχι μόνο στις καλύτερες της Ελλάδας αλλά και παγκοσμίως, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους Εγκρεμνούς και το Πόρτο Κατσίκι.

Για όσους αγαπούν τα θαλάσσια αθλήματα οι περιοχές της Λευκάδας ο Άι-Γιάννης, βόρεια, και η Βασιλική, νότια, προσελκύουν ως μαγνήτης τους λάτρεις του windsurf και του kitesurf λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών που επικρατούν εκεί.

Το εσωτερικό αρχιπέλαγος της Λευκάδας θεωρείται από τους ειδικούς ως μια από τις καλύτερες περιοχές του κόσμου για ιστιοπλοΐα. Οι λόγοι αφορούν την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, επειδή δεν επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες, και την εξαιρετική ποικιλία προστατευμένων αγκυροβολίων, γραφικών όρμων, λιμανιών και ήσυχων παραλιών σε πολλά διάσπαρτα νησιά.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η ορεινή Λευκάδα η οποία διαθέτει πανέμορφα χωριά, ανέγγιχτα από τον τουρισμό, και επιβλητικά παλιά μοναστήρια. Έχει πλούσια φύση με εναλλαγές, ενώ το εκτεταμένο δίκτυο των μονοπατιών της αποτελεί παράδεισο για πεζοπορικές διαδρομές.

Η Λευκάδα έχει τα πλεονεκτήματα ενός νησιού, χωρίς τα μειονεκτήματά του, μιας και συνδέεται με την απέναντι ηπειρωτική ακτή με μια πλωτή γέφυρα συνεχούς ροής. Βρίσκεται στο κέντρο των Ιονίων Νήσων και έχει εύκολη πρόσβαση στα υπόλοιπα νησιά, καθώς και σε σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία και άλλα αξιοθέατα της γειτονικής ηπειρωτικής ακτής.

Όπως όλα τα Ιόνια Νησιά διαθέτει σημαντική πολιτιστική παράδοση, με ποικιλία εκδηλώσεων λόγου και τέχνης, ενώ είναι γνωστή για το καλό της φαγητό.

Η Λευκάδα είναι από τα μέρη που θα θέλετε να επισκεφθείτε ξανά.

Image
Image

Λ. Δημοκρατίας 1Α
Μαρούσι
ΤΚ 15127
ΑΘΗΝΑ

210 8109000

ΧΡΗΣΗ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

FIND UD ON SOCIAL MEDIA

LIKE Us ON FECEBOOK PAGE

Search